1 september 2015
20:00

Jitex Mölndal BK U

Referat: Askims IK - Jitex Mölndal BK U

Trots att Kobbegården är den närmsta bortamatchen (bortsett från derbyna på Åbyvallen) så tror jag inte vi spelat annat än cup där tidigare. En alldeles nylagd konstgräsmatta mötte oss idag och vi såg fram mot en kamp mot ett laddat hemmalag. Vi tar kommandot direkt i matchen och styr det mesta av spelet på planen i första halvlek men efter en pigg inledning så har vi svårt att hota frammåt. Trots några bra frilägen under först 15-20 minutrarna får vi inte riktigt skottläge och hemmamålvakten kan ganska enkelt ta hand om avsluten. Därefter tappar vi tempot i passningsspelet lite och det blir mycket spel på mitten av planen.
Askim har inte heller mycket frammåt, bästa läget är en långboll på kantspringaren som får skottläge långt ute till vänster, men Kajsa är bra med och styr ut till hörna. Skottet och de där på följande hörnorna är enda farlighetena i vårt straffområde i första halvlek.
I andra halvlek spelar vi bättre hela vägen fram på våra forwards och vi vågar variera även med någon långboll bakom Askims backlinje. Det är på en sådan crossboll från vänsterback till högerforward som vi kan ta ledningen med 1-0 efter friläget som uppstår.
Det tror vi skall ge oss mer energi men istället är det Askim som flyttar upp spelet på vår planhalva en stund och det blir lite stressigt en kort period innan vi åter kan ta hand om spelet. Många fina kombinationer och bollar där vi kommer runt på kanterna till lägen där vi är nära att öka på ledningen. Och till slut vid ett försök att väggspela sig igenom hemmaförsvaret får vi skottläge vid straffområdeslinjen och efter ett riktigt bra skott står det 2-0 till oss.
Det fina samspelet fortsätter chanserna finns där men resultatet står sig matchen ut. Närmast var skottet i stolpens insida och ut igen i samband med en hörna.
En rättvis seger till slut med bra och stabilt spel under hela matchen men framför allt i andra halvlek när vi även får ihop spelet frammåt. I och med segern går vi upp i serieledning inför de avslutande omgångarna men det är inga lätta matcher som återstår och vi börjar med ett derby på Åbyvallen nästa måndag kl 18.45 då Mölndal Fotboll gästar oss.